Hoe kies je het beste wimpersverlenging reinigingsset in 2023

Hoe kies je het beste wimpersverlenging reinigingsset in 2023

Als professionele wimperstyliste begrijp ik de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd bij het onderhouden en reinigen van wimperextensions. Het is een delicate procedure en het gebruik van de verkeerde producten kan leiden tot ongemak voor onze klanten en een verkorte levensduur van de extensions. Maar wat als ik u vertel dat er een oplossing is voor deze problemen? Een uitgebreide wimperextension reinigingsset kan het verschil maken voor uw bedrijf.

Waarom is een goede wimperextension reinigingsset belangrijk?

Een hoogwaardige wimperextension reinigingsset is om verschillende redenen cruciaal. Ten eerste zorgt het voor de levensduur van de wimperextensions. We weten allemaal hoe teleurstellend het is voor ons en onze klanten wanneer extensions voortijdig uitvallen. Een goede reinigingsset helpt dit te voorkomen door de extensions schoon en vrij van oliën en vuil te houden die de hechting kunnen verzwakken.

Ten tweede bevordert een goede reinigingsset de gezondheid van de natuurlijke wimpers van de klant. De producten in de set zijn ontworpen om zacht te zijn voor de wimpers en beschadiging te voorkomen die kan optreden door agressieve reinigingsproducten.

Tot slot verbetert een goede reinigingsset het comfort van de klant. Schone extensions zijn comfortabele extensions. Ze voelen lichter aan, zien er beter uit en veroorzaken minder irritaties. Dit leidt tot tevreden klanten die eerder geneigd zijn om terug te komen voor toekomstige afspraken en uw diensten aan anderen aan te bevelen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een wimperextension reinigingsset?

Bij het kiezen van een wimperextension reinigingsset zijn er drie belangrijke componenten waar je op moet letten: een wimperfoam-reiniger, een wimperverzorgingsset en een wimperreinigingsborstel.

De wimperfoam-reiniger is de ster van de show. Het is ontworpen om de extensions en de natuurlijke wimpers voorzichtig schoon te maken zonder ze te beschadigen of de hechting te verzwakken. Zoek naar een reiniger die vrij is van olie, omdat olie de hechting kan afbreken. Overweeg ook de ingrediënten. De reiniger moet zacht en veilig zijn voor de ogen. Sommige reinigers bevatten ook ingrediënten die de natuurlijke wimpers voeden en versterken, wat een bonus is.

De wimperverzorgingsset bevat doorgaans producten die de klant thuis kan gebruiken om de extensions te onderhouden. Dit kan een kleinere fles van de foam-reiniger, een reinigingsborstel en instructies over hoe de extensions te reinigen, bevatten. Het leveren van een nazorgset aan uw klanten helpt hen niet alleen hun extensions te onderhouden, maar toont ook aan dat u geeft om hun wimpergezondheid.

De wimperreinigingsborstel is een ander belangrijk onderdeel. Het moet zacht genoeg zijn om de extensions niet te beschadigen, maar stevig genoeg om ze effectief te reinigen. De borstel wordt gebruikt om de foam-reiniger aan te brengen en om voorzichtig de wimpers te schrobben om alle ophoping te verwijderen.

Top Picks voor wimperextension reinigingssets in 2023

Er zijn veel wimperextension reinigingssets verkrijgbaar op de markt, maar ze zijn niet allemaal gelijk. Hier zijn enkele best beoordeelde sets die ik aanbeveel:

 1. Lash Base Foam Cleanser Kit: Deze kit bevat een zachte, olievrije foam-reiniger en een zachte reinigingsborstel. De reiniger is speciaal ontwikkeld om de wimpers schoon te maken zonder irritatie te veroorzaken of de hechting te verzwakken. De borstel is ontworpen om de wimpers effectief te reinigen zonder ze te beschadigen.
 2. Lash Extend Foam Cleanser Kit: Deze kit bevat een foam-reiniger en een wimperverzorgingsset. De reiniger is verrijkt met ingrediënten die de natuurlijke wimpers voeden en versterken. De nazorgset bevat een kleinere fles van de reiniger, een reinigingsborstel en instructies, waardoor het voor uw klanten gemakkelijk is om hun extensions thuis te onderhouden.
 3. Foaming Lash Cleanser Sachets: Deze eenmalige sachets zijn perfect voor klanten die vaak reizen. Elke sachet bevat een kleine hoeveelheid foam-reiniger, genoeg voor één reinigingssessie. Ze zijn handig, hygiënisch en gemakkelijk te gebruiken.

Elk van deze kits heeft zijn unieke kenmerken en de beste voor u hangt af van uw specifieke behoeften en die van uw klanten. Overweeg de kwaliteit van de producten, de prijs en de beoordelingen van andere wimperstylisten bij het nemen van uw beslissing.

Hoe gebruik je een wimperextension reinigingskit?

Het kennen van de effectieve manier van het gebruik van uw wimperextension reinigingskit is net zo belangrijk als het kiezen van de juiste kit. Hier is een stapsgewijze handleiding:

 1. Breng de Foam-reiniger aan: Begin door een kleine hoeveelheid van de wimperfoam-reiniger aan te brengen op de wimperreinigingsborstel. De foam moet de borstelharen bedekken, maar niet eraf druipen.
 2. Maak de wimpers schoon: Borstel zachtjes de wimpers met de met foam bedekte borstel. Zorg ervoor dat alle gebieden, inclusief de basis van de wimpers waar oliën en vuil zich kunnen ophopen, worden schoongemaakt. Vermijd wrijven of trekken aan de extensions.
 3. Spoel af: Na het reinigen, spoel de wimpers grondig af met warm water. Zorg ervoor dat alle reiniger is verwijderd, omdat eventuele resten de ogen kunnen irriteren of de hechting kunnen beïnvloeden.
 4. Droog: Dep de wimpers droog met een schone handdoek. Vermijd wrijven of trekken aan de extensions. Gebruik een schone mascara-staaf om de wimpers op te fluffen en ze te scheiden.
 5. Nazorg: Als uw kit een nazorgset bevat, geef deze dan aan uw klant met instructies over hoe deze te gebruiken. Dit zal hen helpen hun extensions tussen afspraken door te onderhouden.

Onthoud dat het sleutelwoord bij het reinigen van wimperextensions voorzichtigheid is. De extensions zijn delicaat en ruw hanteren kan ervoor zorgen dat ze voortijdig uitvallen.

DIY Wimperfoam-reiniger: een betaalbaar alternatief

Hoewel professionele wimperfoam-reinigers de beste keuze zijn voor het reinigen van extensions, kan een DIY wimperfoam-reiniger een goed alternatief zijn voor klanten met een beperkt budget. Hier is een eenvoudig recept:

 1. Meng één deel babyshampoo met drie delen gedestilleerd water.
 2. Voeg een paar druppels tea tree-olie toe voor de antibacteriële eigenschappen.
 3. Giet het mengsel in een schuimende pompfles en schud goed.

Hoewel deze DIY-reiniger zacht en effectief is, is het belangrijk op te merken dat het mogelijk niet hetzelfde niveau van reiniging biedt als een professioneel product. Bovendien kunnen sommige klanten gevoelig zijn voor tea tree-olie, dus het is belangrijk om voor gebruik een patchtest uit te voeren.

Conclusie

Het kiezen van de juiste wimperextension reinigingskit is cruciaal voor het succes van uw wimperbedrijf. Een goede kit zorgt voor de levensduur van de extensions, bevordert de gezondheid van de natuurlijke wimpers van de klant en verbetert het comfort van de klant. Of u nu kiest voor een professionele kit of een DIY-reiniger, het is belangrijk om deze correct en voorzichtig te gebruiken. Onthoud, schone extensions zijn blije extensions!

Als u vragen heeft of verdere advies nodig heeft over het kiezen of gebruiken van een wimperextension reinigingskit, neem dan gerust contact met mij op via contact@universebeautylashes.com. Ik sta altijd klaar om mijn mede-wimperstylisten te helpen bij het bieden van de beste service aan hun klanten.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.