Hur du väljer det bästa limmet för dina kunder: En omfattande guide av Universe Beauty Lash

Hur du väljer det bästa limmet för dina kunder: En omfattande guide av Universe Beauty Lash

Hur du väljer det bästa limmet för dina kunder: En omfattande guide av Universe Beauty Lash

Att välja rätt lim är avgörande för en lyckad och säker fransförlängning. I den här guiden från Universe Beauty Lash tar vi upp allt du behöver veta om olika typer av franslim och hur du väljer det bästa för dina kunder.

Som fransartist eller tekniker är ett av de viktigaste besluten du kommer att fatta att välja rätt franslim för dina kunder. Med så många olika typer och märken av franslim som finns tillgängliga kan det vara överväldigande att avgöra vilket som fungerar bäst för dina kunders behov.

På Universe Beauty Lash förstår vi vikten av att använda högkvalitativa fransprodukter som är säkra, effektiva och långvariga. I den här omfattande guiden tar vi upp allt du behöver veta för att välja det bästa franslimmet för dina kunder.

Typer av lim för fransar

Det första steget i valet av rätt franslim är att förstå de olika typerna som finns tillgängliga. De vanligaste typerna av franslim är cyanoakrylat, formaldehyd och latexbaserade lim. Varje typ har sina unika egenskaper, fördelar och eventuella nackdelar.

Cyanoakrylatbaserade lim är den vanligaste typen av franslim på grund av deras starka bindningsförmåga och snabba torktid. Detta är också de franslim som vi använder i Universe Beauty Lash.

Formaldehydbaserade lim är kända för sitt starka grepp och sin livslängd, men de kan också vara starka och potentiellt skadliga om de inte används på rätt sätt.

Latexbaserade lim används ofta för kunder med känslig hud eller allergier eftersom de är mindre benägna att orsaka irritation. De är dock inte lika starka eller långvariga som andra typer av franslim.

Bedömning av kundernas behov

När du har förstått de olika typerna av franslim är nästa steg att bedöma dina kunders behov. Överväganden som hudkänslighet, allergier, önskad franshållning och önskat utseende kommer alla att spela in i din urvalsprocess.

För kunder med känslig hud eller allergier kan latexbaserade lim vara det bästa valet. Kunder som önskar längre hållbarhet för fransarna kan ha nytta av formaldehydbaserade lim, medan kunder som föredrar en mer naturlig look kan ha nytta av ett cyanoakrylatbaserat lim med lägre viskositet.

Temperatur och fuktighet

En annan viktig faktor att ta hänsyn till när man väljer lim för fransar är temperatur och fuktighet. Båda dessa miljöfaktorer kan ha en betydande inverkan på franslimets prestanda och applicering.

Generellt sett fungerar lim för fransar bäst vid en temperatur på 65-80°F och en luftfuktighet på 30-60 %. Om din salong eller arbetslokal har en temperatur eller luftfuktighet som ligger utanför detta intervall kan du behöva justera ditt limval eller din appliceringsteknik i enlighet med detta.

Förvaring och hållbarhet

Korrekt förvaring av franslim är avgörande för att bevara dess styrka och livslängd. Lash glue bör förvaras på en sval, torr plats bort från direkt solljus och värmekällor. Dessutom har de flesta franslimsprodukter en hållbarhetstid på 4-6 veckor när de väl öppnats, så det är viktigt att hålla koll på ditt lager och kassera eventuella utgångna produkter.

När du väl har identifierat vilken typ av lim du behöver är det viktigt att ta hänsyn till andra faktorer som viskositet och torktid. Ett lim med tjockare viskositet är idealiskt för att skapa ett starkare band, medan ett lim med tunnare viskositet är bättre lämpat för att skapa en mer naturlig look. På samma sätt kan torktiden variera mellan limmen, så det är viktigt att välja ett lim som ger dig tillräckligt med tid att arbeta med fransarna utan att torka för snabbt.

Dessutom är det viktigt att tänka på limets styrka. Även om ett starkt band är viktigt för att hålla fransarna på plats kan ett alltför starkt lim också orsaka obehag och skada på de naturliga fransarna. Leta efter ett lim som ger ett säkert band utan att vara för starkt.

Slutligen bör du ta hänsyn till franslimets varumärke och rykte. Det är viktigt att välja ett välrenommerat märke som är känt för att producera högkvalitativa produkter för fransförlängning. Leta efter recensioner och feedback från andra franstekniker för att hjälpa dig att fatta ditt beslut.

Sammanfattningsvis är det viktigt att välja rätt lim för dina kunder för att skapa en säker och framgångsrik fransförlängningsapplikation. Genom att ta hänsyn till faktorer som typ av lim, viskositet, torktid, styrka och varumärkets rykte kan du fatta ett välgrundat beslut och säkerställa bästa möjliga resultat för dina kunder.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.