Hur man väljer det bästa rengöringskitet för ögonfransförlängning år 2023

Hur man väljer det bästa rengöringskitet för ögonfransförlängning år 2023

Som professionell franstekniker förstår jag de utmaningar vi står inför när det gäller att underhålla och rengöra ögonfransförlängningar. Det är en känslig process, och att använda fel produkter kan leda till obehag för våra kunder och en förkortad livslängd för förlängningarna. Men tänk om jag berättade för dig att det finns en lösning på dessa problem? Ett omfattande rengöringskit för ögonfransförlängning kan vara en stor förändring för ditt företag.

Varför är ett bra rengöringskit för ögonfransförlängning viktigt?

Ett högkvalitativt rengöringskit för ögonfransförlängning är avgörande av flera skäl. För det första säkerställer det fransförlängningarnas livslängd. Vi vet alla hur tråkigt det är för både oss och våra kunder när fransförlängningarna faller av i förtid. Ett bra rengöringskit hjälper till att förhindra detta genom att hålla förlängningarna rena och fria från oljor och skräp som kan försvaga limmet.

För det andra främjar ett bra rengöringskit hälsan hos kundens naturliga fransar. Produkterna i kitet är utformade för att vara skonsamma mot fransarna och förhindra skador som kan uppstå med hårda rengöringsprodukter.

Slutligen ökar ett bra rengöringskit kundens komfort. Rena fransförlängningar är bekväma fransförlängningar. De känns lättare, ser bättre ut och orsakar färre irritationer. Detta leder till nöjdare kunder som är mer benägna att återvända för framtida möten och rekommendera dina tjänster till andra.

Vad ska man leta efter i ett rengöringskit för ögonfransförlängning?

När du väljer ett rengöringskit för ögonfransförlängning finns det tre viktiga komponenter du bör leta efter: ett rengöringsskum för fransarna, ett eftervårdskit för ögonfransförlängning och en rengöringsborste för fransarna.

  • *lash foam cleanser** är stjärnan i showen. Den är utformad för att försiktigt rengöra förlängningarna och de naturliga fransarna utan att skada dem eller försvaga limmet. Leta efter en rengöring som är oljefri, eftersom olja kan bryta ner häftämnet. Tänk också på ingredienserna. Rengöringsmedlet ska vara skonsamt och säkert för ögonen. Vissa rengöringsmedel innehåller också ingredienser som ger näring och stärker de naturliga fransarna, vilket är en bonus.

 

Eftervårdskit för fransförlängning innehåller vanligtvis produkter som kunden kan använda hemma för att underhålla förlängningarna. Det kan t.ex. vara en mindre flaska med rengöringsskum, en rengöringsborste och instruktioner om hur du rengör fransförlängningarna. Att tillhandahålla ett eftervårdskit till dina kunder hjälper dem inte bara att underhålla sina förlängningar utan visar också att du bryr dig om deras franshälsa.

  • *Rengöringsborste för fransar** är en annan viktig komponent. Den ska vara tillräckligt mjuk för att inte skada förlängningarna men tillräckligt fast för att rengöra dem effektivt. Borsten används för att applicera skumrengöringen och för att försiktigt skrubba fransarna för att avlägsna eventuella ansamlingar.
  • *Toppval för rengöringskit för ögonfransförlängning 2023

Det finns många rengöringskit för ögonfransförlängning på marknaden, men alla är inte lika bra. Här är några topprankade kit som jag rekommenderar:

  1. Lash Base Foam Cleanser Kit: Detta kit innehåller en mild, oljefri skumrengöring och en mjuk rengöringsborste. Rengöringsmedlet är speciellt utformat för att rengöra fransarna utan att orsaka irritation eller försvaga limmet. Borsten är utformad för att effektivt rengöra fransarna utan att orsaka skador.
  2. Lash Extend rengöringsskum: Detta kit innehåller en skumrengöring och ett eftervårdskit. Rengöringsmedlet är berikat med ingredienser som vårdar och stärker de naturliga fransarna. Eftervårdskitet innehåller en mindre flaska med rengöringsmedel, en rengöringsborste och instruktioner, vilket gör det enkelt för dina kunder att underhålla sina förlängningar hemma.
  3. Foaming Lash Cleanser Sachets: Dessa engångspåsar är perfekta för kunder som reser ofta. Varje påse innehåller en liten mängd skumrengöring, tillräckligt för en rengöringssession. De är praktiska, hygieniska och enkla att använda.

Alla dessa kit har sina unika egenskaper, och vilket som är bäst för dig beror på dina och dina kunders specifika behov. Tänk på produkternas kvalitet, priset och recensioner från andra franstekniker när du fattar ditt beslut.

Hur använder man ett rengöringskit för ögonfransförlängning?

Att veta hur du använder ditt rengöringskit för ögonfransförlängning effektivt är lika viktigt som att välja rätt. Här är en steg-för-steg-guide:

Applicera rengöringsskummet: Börja med att applicera en liten mängd av rengöringsskummet på fransborsten. Skummet ska täcka borsten men inte droppa av.

Rengör fransarna: Borsta försiktigt fransarna med den skumtäckta borsten. Var noga med att rengöra alla områden, inklusive fransarnas bas där oljor och skräp kan samlas. Undvik att gnugga eller dra i fransförlängningarna.

Skölj: Efter rengöringen sköljer du fransarna noggrant med varmt vatten. Se till att allt rengöringsmedel avlägsnas, eftersom eventuella rester kan irritera ögonen eller påverka limmet.

Torka: Torka fransarna med en ren handduk. Undvik att gnugga eller dra i fransförlängningarna. När fransarna är torra kan du använda en ren mascarastav för att fluffa och separera dem.

Eftervård: Om ditt kit innehåller ett eftervårdskit ska du ge det till din kund med instruktioner om hur det ska användas. Detta kommer att hjälpa dem att underhålla sina förlängningar mellan mötena.

Kom ihåg att det viktigaste med rengöring av fransförlängningar är att vara försiktig. Förlängningarna är ömtåliga och grov hantering kan leda till att de faller ut i förtid.

DIY-rengöring med fransskum: Ett prisvärt alternativ

Professionella rengöringsskum är det bästa valet för rengöring av förlängningar, men ett rengöringsskum som du gör själv kan vara ett bra alternativ för kunder med en liten budget. Här är ett enkelt recept:

Blanda en del babyschampo med tre delar destillerat vatten. Tillsätt några droppar tea tree-olja för dess antibakteriella egenskaper. Häll blandningen i en pumpflaska med skum och skaka väl. Även om denna DIY-rengöring är skonsam och effektiv är det viktigt att notera att den kanske inte ger samma rengöringsnivå som en professionell produkt. Vissa kunder kan också vara känsliga för tea tree-olja, så det är viktigt att göra ett lapptest före användning.

Slutsats

Att välja rätt rengöringskit för ögonfransförlängning är avgörande för framgången för din ögonfransverksamhet. Ett bra kit säkerställer förlängningens livslängd, främjar hälsan hos de naturliga fransarna och förbättrar dina kunders komfort. Oavsett om du väljer ett professionellt kit eller ett rengöringsmedel som du gör själv är det viktigt att använda det korrekt och varsamt. Kom ihåg att rena extensions är glada extensions!

Om du har några frågor eller behöver ytterligare råd om hur du väljer eller använder ett rengöringskit för ögonfransförlängning är du välkommen att kontakta mig på contact@universebeautylashes.com. Jag är alltid här för att hjälpa mina fransteknikerkollegor att ge sina kunder den bästa servicen.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.